Welkom op mijn blog ~ Veel lees- en kijkplezier

Welcome to my blog ~ Enjoy reading and watching


zaterdag 24 mei 2014

Aquarel workshop

Vandaag heb ik weer eens een aquarel workshop gedaan bij Margo van Veghel in Groesbeek.

De omgeving van Groesbeek is een mooi, glooiend landschap. Onderweg zag ik massa's klaprozen in de bermen. Even stoppen voor een paar foto's (met de telefoon). Dit zou wel eens inspiratie kunnen zijn voor het onderwerp van vandaag.Ontvangst met koffie en heerlijke aardbeientaart.
Eerst de uitleg en de techniek voorgedaan door Margo en dan zelf aan de slag. Eerst oefenen en steeds uitbreiden. De oefening was met tulpen en daarna uitleg hoe te werken met verschillende andere bloemen.
Voor de lunch is ook gezorgd en met een goed gevulde maag gaan we werken aan het einddoel, het aquarel met de geleerde technieken. Ik kies voor de klaprozen en neem mijn eigen foto als leidraad.detail


Het was een topdag. Zo leuk om al die verschillende aquarellen van elkaar te bewonderen, zo eigen hoe iedereen schildert. De resultaten waren prachtig vandaag.

 
Een fijne zondag.
Liefs Annet

 

8 opmerkingen:

 1. Wat knap!! Wat is dit leuk om te doen hè! Ik heb zelf vroeger ook veel geaquarelleerd, helaas de laatste jaren niet meer. Maar ik krijg hier wel weer inspiratie van en ik ben gek op klaprozen!

  Fijne ZONdag!
  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klaprozen zijn prachtig en ook een heel geschikt thema voor een aquarel. Ik vind het resultaat heel erg mooi geworden, daar mag je trots op zijn!

  Een fijne dag! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk om zo een workshop te doen. En wat is ie mooi geworden. Heerlijk om te doen he. Fijne zondag verder en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke workshop. En dan ook nog met zo'n prachtig resultaat. Je aquarel is heel erg mooi geworden. Ik kan me ook goed voorstellen dat je klaprozen hebt gekozen. We reden vandaag ook langs een berm vol met klaprozen. Echt schitterend!
  Fijne week. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! zou ik ook wel willen zo'n workshop. Waar ligt Groesbeek eigenlijk? Ik ga meteen zoeken voor de volgende keer. Gaan we dan samen ;-)
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk Annet, in een heel mooie omgeving was je ...wat leuk om zo samen aan de slag te gaan, de resultaten zijn prachtig.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk ontspannend zo'n aquarel workshop en een prachtigvresultaat. Heb lang geleden ook aquarellessen gevolgd en een aantal jaren aardig wat gemaakt maar de laatste jaren is het een beetje in de vergeethoek geraakt. Als ik dit zie, krijg ik weer zin.
  Groeten,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen

****** Fijn dat je een bericht achterlaat. ******
Dank je wel!

Vanwege de spam heb ik gekozen voor goedkeuring
van de berichten.