Welkom op mijn blog ~ Veel lees- en kijkplezier

Welcome to my blog ~ Enjoy reading and watching


maandag 19 augustus 2013

Stilte na de storm

Het is alweer twee weken geleden dat we in de buurt werden opgeschrikt door bliksem, een korte hevige regenbui met harde windvlagen. Kort daarna hoorden we gezaag en de brandweersirene. Dat was bij ons in de buurt zo te horen. Uit het slaapkamerraam kijken... achter het huis niets te zien. Naar de voorkant en daar stond zowat de hele buurt buiten in pyjama. Er was een boom omgewaaid op de parkeerplaats in de buurt. Daar sta je dan in je nachthemd met een vestje om 1 uur 's nachts, terwijl je een ochtenddienst hebt die om 7.00 uur begint....GAAAAP! Het rook ook naar gas, een gaslek en er was een waterleiding gesprongen. Onze tuinen werden afgezet om belangstellenden weg te houden.
 Gelukkig was de schade aan auto's minder erg dan in eerste instantie leek. Alleen wat kleine deukjes en krassen. De boom was 'keurig' in het midden gevallen.
In mijn tuin heeft alleen de Hortensia 'Annabelle' schade opgelopen. Dat had die ook al tijdens onze vakantie tijdens een storm. Volledig plat en een aantal afgebroken stelen. Jammer. Dit is een plaatje van vóór de vakantie.
Een mooie stevige bos met bloemen die her en der helemaal in elkaar zitten. Helaas....niets meer van over en opbinden maakt het niet meer goed. Dan de geknakte bloemen maar op vaas gezet en van het overige een hart gebonden.


Na de storm was het opvallend stil. In de tuin zitten de vlinders en libellen niet stil, al maken ze geen geluid.


Kleine vos                   ~        Blauwtje                 

Houtpantserjuffer

In het voorjaar had onze supermarkt een tuinaktie. Je kon allerlei zaaigereedschap sparen en bij een bepaald bedrag aan boodschappen kreeg je zakjes met groenten- en bloemenzaad. Al ben ik niet zo'n moestuinier, toch heb ik bietjes voorgezaaid en de wortels in de grond. Inmiddels zijn de bietjes gerooid en hebben we ze opgegeten. Heerlijk... De wortels zijn nog niet zover.Volgende keer weer een post over de Dordogne.
Groetjes, Annet

7 opmerkingen:

 1. Wat balen, noodweer is nooit prettig maar al helemaal niet wanneer er een boom in de buurt het niet redt en schade aan voertuigen en tuinen veroorzaakt.

  Leuk om groente uit eigen tuin te kweken, ik heb dat nog nooit gedaan maar het schijnt heel lekker te zijn.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ramptoerisme in eigen straat;-)

  Schade aan de natuur altijd heel jammer,schade aan auto's is te herstellen.
  Mooie krans heb je gemaakt,prachtige kleur van hortensia.

  Je haalde een goede oogst binnen uit eigen tuin,niet enkel bietjes zijn lekker en gezond maar ook het jonge blad in gemengde sla.

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van het jonge blad van de bieten hebben we in juni al gesmuld.

   Verwijderen
 3. Jammer van de Annabelle, maar die groeit wel weer aan en dat hart is toch ook prachtig. Gelukkig dat de omgevallen boom niet veel schade heeft aangericht. En....geniet van de verse groente uit eigen tuin, ik kweek ook wat groente, maar toch ook heel weinig naar verhouding de grootte van mijn tuin.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk , groenten uit eigen tuin ,
  vooral bietjes die zijn zo lekker !

  groetjes
  trudette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De storm heeft voor veel schade gezorgd, wij hebben er weinig van meegekregen, maar op het nieuws zagen we de beelden.
  Je tuin is in volle bloei, mooi je hart, zo heb je toch lang plezier van je mooie bloemen.
  Prachtig de natuur in eigen tuin, hier zijn nu ook veel vlinders, een plezier om naar te kijken.

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen

****** Fijn dat je een bericht achterlaat. ******
Dank je wel!

Vanwege de spam heb ik gekozen voor goedkeuring
van de berichten.