Welkom op mijn blog ~ Veel lees- en kijkplezier

Welcome to my blog ~ Enjoy reading and watching


woensdag 1 mei 2013

Rondje voorjaarstuin

Allereerst welkom aan nieuwe volgers. Fijn dat jullie erbij zijn en af en toe eens een kijkje nemen op mijn blog.
Gisteren was het al een prachtige dag. Genoten van het mooie weer, de kroning, het kapellenfestival waar manlief aan mee deed. Ook nog even naar het ziekenhuis voor een bezoekje aan mijn lieve schoonmoeder die lelijk ten val is gekomen. Wat heeft ze een pech gehad de laatste jaren. Hopen dat ze snel herstelt.

Vandaag was het nog warmer, de deuren open en genieten van de zon en de tuin op mijn vrije dag.

Onder de overkapping is het nu een beetje rommelig. We gaan de tuinafscheiding met de buren aanpakken. Hier staat nu een hele brede klimophaag. Best mooi, maar wat een snoeiwerk geeft dat. Wij willen graag de overkapping aan de zijde van de buren bovenin dichthebben, zodat daar geen regen meer door kan waaien. Dat kan niet met de klimophaag, dus daar moet een schutting komen. Gelukkig vinden de buren het helemaal niet erg. De wortels van de klimop die al tegen de muur aan waren gekleefd heeft mijn man heel goed kunnen verwijderen met de hogedrukspuit. Dat heeft de nodige stof, dood blad en takjes opgeleverd. Even aanvegen maar, want ik houd helemaal niet van zo'n rommelige aanblik.
De schuttingdelen zijn al besteld. Er komen schuttingpanelen afgewisseld met smalle betongaaspanelen, waar we dan wat tegenaan laten groeien. We denken aan een minder snel groeiende klimop, klimrozen en clematis. Dat wordt dus een hele verandering. Tegen die tijd laat ik daar wel wat van zien.

Nu geniet ik nog van het opkomende groen. De meelbes vind ik nu op z'n mooist. Hij komt net uit met  lichtgroen blad dat mooi afsteekt ten de blauwe lucht.


De andere tulpen staan nu ook in bloei. De opgepotte dahlia's komen op en een merel is takjes en grasjes aan het verzamelen voor een nest. Op en top voorjaar.


De lunaria rediviva (vaste judaspenning) bloeit ook volop en ik krijg er steeds meer zaailingen bij. Dat vind ik helemaal niet erg. De lila bloemetjes vind ik zo mooi.Ik zie een blauw vlindertje voorbij fladderen, het boomblauwtje. Hij (of zij) strijkt neer op de rodondendron en laat zich door mij fotograferen. Een ander favoriet blauw kleurtje in de tuin is de Brunnera macrophylla.Een fijne week nog.
Liefs Annet


6 opmerkingen:

 1. Mooie foto's Annet! Ik ben benieuwd naar de uitvoering van jullie plannen, het meest ideale is een mooie tuin die ook goed te onderhouden is.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke plaatjes! Wat is dit toch een heerlijke tijd! Al dat ontluikende groen. En eerste bloeiers. Echt genieten. Zeker op zo'n dag als vandaag.
  Fijne week.
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lekker bezig in de tuin daar is het nou goed weer voor,de nestelende vogels zullen de dikke klimophaag wel gaan missen,hier is het in de hedera een drukte van af en aan vliegende vogels die hun ei kwijt willen.

  De judaspenning doet het goed in jou tuin,en leuk dat dit soort langwerpige hauwtjes heeft in tegenstelling tot andere die ronde hebben.

  Heb ze ook jaren geleden in de tuin gehad maar plotseling kwamen ze niet meer op.

  Succes met de tuin en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke voorjaar post!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De foto's van de uitlopende meelbes zijn zo mooi tegen de blauwe lucht. Heerlijk om een nieuwe schutting te krijgen, gaaspanelen er tussen, erg leuk met rozen en clematissen. Klimop is groen en handig, maar.....je blijft knippen, soms denk ik als we oud zijn en dit allemaal niet meer kunnen dat we gewoon verdwijnen onder dat spul. Die boomblauwtjes zitten hier ook vlak achter de veranda in de hulst zie ik er steeds een paar fladderen. Je hebt hem mooi kunnen fotograferen.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is er veel te zien in de tuin, heerlijk als je zo naar buiten kunt en al dat moois kunt zien en genieten!!
  De meelbes is inderdaad heel erg mooi!!!
  Sterkte met je schoonmoeder.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen

****** Fijn dat je een bericht achterlaat. ******
Dank je wel!

Vanwege de spam heb ik gekozen voor goedkeuring
van de berichten.