Welkom op mijn blog ~ Veel lees- en kijkplezier

Welcome to my blog ~ Enjoy reading and watching


donderdag 9 mei 2013

Malus

Overal zie je de bloesembomen in bloei staan. Ook op de blogs vele mooie posten met nog mooiere foto's. Ik kan daar zo van genieten.
In mijn voor- en achtertuin staat een malusboomPJE. In de achtertuin staat een donkerroze treurvorm. Deze stond eerst in de voortuin, maar daar wilde ik bij nader inzien toch een iets groter exemplaar. In de voortuin staat nu een Malus Red Sentinel, een kleine vorm die maar ong. 3 meter hoog wordt.
Ik zette treur vorig voorjaar vooraan in de border, zodat hij het achterterras iets zou verstoppen. Vorig jaar bloeide treur nog niet zo goed, maar dit jaar heeft hij er echt zin in. Vol met bloesem, dus in het najaar volop mooie donkerrode appeltjes.
Een paar weken geleden schoot het groen uit de grond door een paar warme dagen. Ik zag daar groen tussen waarvan ik geen idee had wat dat nou weer was. Vorige week wist ik het weer... het zijn de blauwe Anemonen coronaria De Caen Mr. Fokker (zo heet deze bloem voluit) die ik afgelopen herfst heb geplant. Ze staan vlakbij de witte tulpen, die helaas alweer bijna zijn uitgebloeid.


Vandaag ben ik naar de Brocante Fair van Pollewop Place in Emst geweest. Ik heb twee grote aankopen gedaan, maar daar dit weekend meer over.
Alvast een heel fijn weekend.

Groetjes, Annet

4 opmerkingen:

 1. Mooie bloesem heb je in de tuin, dat is altijd een prachtig gezicht! Ik ben benieuwd naar je aankopen, volgens mij zijn er meer blogsters naar de fair geweest!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De bloesem blijft mooi om te zien Annet, de mooie kleur van de Malus die van dieprose naar wit verkleurd is zo prachtig.
  Leuk om zomaar een vergeten bloem in je tuin te ontdekken.
  Bij ons is de bloesem veranderd in sneeuw...ook een heel leuk gezicht hoor:)

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Malus 'Red Sentinel' is altijd prachtig, maar ik vind het treurboompje ook best leuk zo bij het achterterras, dat breekt een beetje. Het gaat snel met die anemonen hè, ik poot ook altijd wat van die knolletjes in het najaar voor de snij, want ik vind ze zo mooi. Bij mij bloeien ze echter nog niet.
  Fijn weekend,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's!
  Hier staat nog helemaal niets in de bloei.
  Maar dat laat niet zo lang meer op zich wachten.

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen

****** Fijn dat je een bericht achterlaat. ******
Dank je wel!

Vanwege de spam heb ik gekozen voor goedkeuring
van de berichten.