Welkom op mijn blog ~ Veel lees- en kijkplezier

Welcome to my blog ~ Enjoy reading and watching


zondag 2 september 2012

Brocante in Lille

Gisteren gedaan wat op mijn verlanglijstje stond. Een dagje naar de brocantemarkt in Lille. Samen met een vriendin en een paar van haar vriendinnen, met de bus. Vroeg weg (om 5.00 uur) vanuit Elburg en rechtstreeks met een koffiestop naar Lille, waar we om ong. 10.00 aankwamen. Tot 19.00 uur hadden we de tijd om een deel van de 100 km !!! brocante (en braderie met tasjes, shirtjes enz.) te gaan zien, beleven, onderhandelen en wel of niet kopen, maar vooral van te genieten. Het aanbod is ook zo groot, evenals Lille zelf en alles zien kan niet. Het weer was ons in ieder geval goed gezind. Grote aankopen konden we niet doen, want daarvoor was geen plaats in de bus. Ik was echt niet van plan grote dingen op een karretje mee te zeulen. We zijn allemaal geslaagd.

Hieronder een impressie van Brocante in Lille........
Lille is ook een mooie stad én tweede winkelstad na Parijs in Frankrijk
De moules + frites mogen ook niet ontbreken

Ik heb bescheiden ingekocht.Gevonden waar ik al lang naar op zoek ben... een lichtblauwe emaille koffiekan. Ik ben hier heel erg blij mee. Later vond ik nog een klein eiermandje en een leuk bakblik voor weinig. Zo mooi compleet
Leuk voor bij mijn andere bakblikken. 
Het zijn geen spectaculaire aankopen, maar ik heb erg genoten van de dag. Ik heb veel inspiratie opgedaan van de markt zelf, maar ook van mijn reisgenoten. Ik weet nu wat te doen met het zijraam in de keuken en een lege muur in de kamer. Wellicht stof voor nog een keer Lille...

Groetjes, Annet

10 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je naar Lille bent geweest! Het lijkt mij erg leuk, al is 100 km wel heel erg veel ;)! Leuke aankopen heb je gedaan en ik ben benieuwd welke inspiratie het je opgeleverd heeft!

  Een fijne zondag nog en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of het werkelijk 100 km is heb ik ook niet gecheckt. Er staat ook een hoop commercieel bij hoor met tasjes, sieraden en t-shirts, eettentjes. Ik hoop mijn inspiratie snel te kunnen laten zien.

   Verwijderen
 2. Enjoy your blog so much. I see you found great treasures. Love all the brocante! xx Pam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh daar heb ik al meer over gelezen, wat gezellig en wat een hoop spulletjes! Wat kun je je hart dan ophalen hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben gister ook met de bus van uit den bosch naar Lille vertrokken voor de eerste keer, wat geweldig veel zie je daar he en wat een heerlijke dag hebben we gehad, je heb leuke aankopen....................gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo'n dag naar de brocante markt in Lille. Het staat bij mij ook al jaren op m'n lijstje maar het komt er maar niet van. Mooie foto's van de sfeer.
  Gr., Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goeie aankopen heb je gedaan! Lijkt me geweldig om daar een dagje rond te struinen!
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja,de brocantemarkt van Lille.....jaren geleden dat wij er voor het laatst waren...weet je dat ik mij van de markt niet veel meer kan herinneren, het was ook zulk slecht weer....regen en nog eens regen,weet wel dat we van de kou een kroeg ingedoken zijn waar de houtkachel stond te snorren,rondom houten tafels en stoelen met mensen die allen zaten te smikkelen van mosselen....heel veel oude foto's in oude lijstjes aan de wanden van vele jaren met de grootste berg mosselschalen voor de deur......want daar maken ze echt een wedstrijd van.
  De eerste 10 minuten nadat ik daar binnen kwam zag ik helemaal niks......de brilleglazen sloegen aan van de vochtig en zurige lucht....
  Maar als ik jou mooie foto's zie moet het er toch maar weer eens van komen.
  Ga ook graag naar de verzamel en antiekmarkt in Temploux,die was helaas dit jaar toen wij met vakantie waren.

  Jij hebt in elk geval leuke spullen gekocht,je emaille koffiepot met filter....WAW!!!

  Fijne zondag en lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zag op deze site dat je vorig jaar mee was naar Lille! Ook dit jaar organiseren we weer een dagje Lille voor slechts € 33,50 per persoon dus mocht je weer mee willen; er kan vanaf heden geboekt worden op info@dagjeuit.net en voor meer info: www.dagjeuit.net!

  hartelijke groeten,
  Maaike
  Dagje Uit Elburg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

****** Fijn dat je een bericht achterlaat. ******
Dank je wel!

Vanwege de spam heb ik gekozen voor goedkeuring
van de berichten.