Welkom op mijn blog ~ Veel lees- en kijkplezier

Welcome to my blog ~ Enjoy reading and watching


zaterdag 16 juli 2011

Vakantie in de Jura

Het zit er weer op helaas, de vakantie. Dit jaar hadden we niet zo veel zin om ver te rijden. Noord Frankrijk wilden we ook nog zien. Het hing wel af van de weersvoorspellingen, want in een tent zit je niet te wachten op twee weken regen. Het werd de Jura. Het weer was redelijk goed en het is er werkelijk prachtig. Mooie wandeltochten gemaakt in de natuur en langs dorpjes in de omgeving.

Op de camping was een enthousiasteling die een vlinderexcursie organiseerde. Met vier man op stap, gewapend met camera's. Van alles uitgelegd gekregen over de biotoop en heel veel nuttige informatie over deze fladderaars. Bijvoorbeeld over de levenscyclus van het gentiaanblauwtje. We hebben veel soorten gezien, maar niet alles kunnen vastleggen, zoals de koningspage die hoog in struiken en bomen vliegt. Veel soorten zijn in Nederland zeldzaam of helemaal niet meer te zien. Onze graslanden worden te intensief gemaaid en bemest.

En er zijn nog de onovertroffen ramen met luiken en soms met bloemen, en de brocantemarkten. Bij ons in de buurt was er één waar we naar toe zijn gegaan, maar het regende pijpenstelen en de prijzen waren ook om te huilen. Het bleef dus bij kijken vanonder de paraplu.


Iedereen die het nog tegoed heeft wens ik een hele fijne vakantie.
En voor degenen die alweer terug zijn.... werk ze! :-)
Een fijne week iedereen.
Groet, Annet

2 opmerkingen:

 1. Wat heb je mooie foto's gemaakt, het ziet er heel erg leuk uit.
  Je vlinders, prachtig, wat een luxe om zoveel uitgelegd te krijgen.
  Je luiken zijn ook heel mooi, daar geniet ik ook altijd van.
  Wij hebben de vakantie nog tegoed, maar thuis is het ook heerlijk met die regen en blij dat ik nu niet in mijn tentje zit.

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen

****** Fijn dat je een bericht achterlaat. ******
Dank je wel!

Vanwege de spam heb ik gekozen voor goedkeuring
van de berichten.