Welkom op mijn blog ~ Veel lees- en kijkplezier

Welcome to my blog ~ Enjoy reading and watching


vrijdag 29 juli 2011

De grote dag

Vanochtend werd ik wakker met de gedachte, dit is de laatste dag dat ik wakker wordt zonder hond in huis. Om 9.00 uur moeten we in Kekerdom zijn om Mika op te halen. Bij een bakje koffie worden de papieren nog doorgenomen. We krijgen een 'blije doos' mee met voer en een knabbelstaaf en van de fokker nog een paar pensschijven, een stukje kleed uit het nest en een knuffel met de nestgeur. Na afscheid van de fokker en gezin, de roedel en de overige 2 pups die nog moeten worden opgehaald, vertrekken we richting Apeldoorn.
Mika zit bij mij voorin op schoot. Hij piept niet als we wegrijden, later piept hij wel even en ziet Lieke achterin zitten, die is interessant. Mika verhuist naar de achterbank. Hij gaat heerlijk bij haar op schoot liggen en het lijkt erop dat hij gaat slapen. Hij geeuwt en hijgt wel veel, teken dat hij misselijk is. Het gaat allemaal heel goed. Eenmaal uit de auto spuugt hij direct. Dat heeft hij dan goed opgehouden, knap hoor! Volgende belevenis is het huis verkennen, nieuwe dingen, nieuwe geuren. Hij heeft al snel de piepeend ontdekt.

De bench wordt wel besnuffeld, maar hij laat die nog even links liggen. Hij drinkt wat water uit z'n bak. Af en toe jankt hij wat. Na een half uurtje ploft hij onder de tafel en valt in slaap. Na het slaapje even de tuin in, we houden hem weg van de planten waar hij in hapt. Lijkt me niet verstandig. Een beetje spelen, beetje aanhalen en al snel is het weer genoeg. Hij gaat weer liggen en doet weer een dutje. Ik leg hem in de bench, hij slaapt lekker door. Ik ga even weg voor een boodschap en als ik terugkom is hij met Hans in de tuin. Hij had aan de deur staan piepen en heeft buiten 2 plasjes gedaan. Heel goed! Hij heeft nog niet gegeten van de brokjes, maar daar maak ik me niet zo druk over. Nu slaapt hij weer in tussen de bank en de kast. Ik ben benieuwd hoe het vannacht gaat. Wordt vervolgd.....

Groet van Annet en een lik van Mika

5 opmerkingen:

 1. So sweet....oh Momma what a keeper those dear little eyes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh wat een schatje is Mika.Het is een hele overgang voor zo'n puppy om te moeten wennen aan nieuwe baasjes en een nieuwe omgeving .Maar ik twijfel er niet aan dat het allemaal heel gezellig gaat worden.Leuk om de belevenissen van jullie met Mika te lezen.Geniet van elkaar!!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En niet te vergeten een dikke knuffel voor Mika natuurlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk!! Eindelijk is Mika bij jullie thuis. Zo'n kleine drukteschopper zal wel even wennen zijn, maar het is ook echt op en top genieten.
  Heel veel geluk en plezier met jullie ventje
  Groetjes, Mariëtte en een extra lik van oma Gisée en tante Ninouk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is ie lief! Leuk om te lezen hoe hij zijn intrede in zijn nieuwe huis deed!

  BeantwoordenVerwijderen

****** Fijn dat je een bericht achterlaat. ******
Dank je wel!

Vanwege de spam heb ik gekozen voor goedkeuring
van de berichten.